Veel mensen drinken graag een groot en verkoelend glas water. Veel mensen vinden het zelfs zo lekker dat het hun lievelingsdrankje is. Toch hebben wij vernomen dat koud water dus niet altijd goed is voor je. We wisten natuurlijk al dat 2 liter vocht per dag belangrijk is, maar dat warm water ook goed voor je is, dat wisten we eigenlijk niet.

Dit weten we over water drinken

Wij hebben al eens gehoord, dat wanneer je water drinken dat kouder is dat de temperatuur van je eigen lichaam dat, je het dan weer uit plast. Of dit nu echt waar is, dat is voor ons nog steeds een raadsel. Wat we wel weten is dat je per dag ongeveer 2.5 liter vocht kwijtraakt. Dit komt door dat je ademt, zweet en natuurlijk plast. Wanneer we normaal en voedzaam eten halen we daar ongeveer 1 liter uit terug. Het is dus verstandig om altijd voldoende te drinken, zodat je alles goed op peil houdt. Hoeveel water je binnen moet krijgen verschild eigenlijk best wel wat, het ligt vooral ook aan het klimaat waar we in leven. In bijvoorbeeld de tropen heb je het echt een stuk benauwder en zweet je meer, hierdoor verlies je een stuk meer vocht al een ander en daarom zou je dus meer moeten drinken.

Koud water versus warm water: hoe zit het?

Heb je wel eens gehoord dat je in de ochtend een glas warm water moet drinken met een scheutje sap van citroen? Dit zou enorm goed zijn voor je spijsvertering. Er wordt namelijk gezegd dat warm water je spijsvertering op gang helpt en dan het sap van een citroen weer helpt voor de mineralen en vitamines. Ook heeft het drinken van warm water nog betere voordelen, welke? Wij zetten er voor jou 5 op een rijtje.

Betere bloedsomloop

Het drinken van water zorgt sowieso voor een betere bloedsomloop, dit wordt nog beter wanneer je warm water drinkt. Dit heeft ook nog eens een goede invloed op je zenuwen en je spieren. Je spieren krijgen namelijk meer bloed en kunnen zich daardoor een stuk beter gaan ontspannen. Dat is sowieso al een voordeel want je krijgt een stuk minder snel spierpijn. Het kan ook helpen om je bloeddruk op een normaal pijl te houden.

Soepele stoelgang

Wanneer je een glas met warm water drinkt voor dat je gaat eten en na dat je gegeten hebt, is dit ook super gunstig voor de spijsvertering. Het zorgt er namelijk voor dat je lichaam het eten goed kan gaan verteren. Dit is anders al bij koud water, dat zorgt er namelijk voor dat je lichaam de vetten doet verharden. Het vet kan zich op deze manier op gaan hopen in de binnen wand van je darm. Hierdoor krijg je weer last van darmklachten.

warm water drinkenHulpmiddel bij het afvallen

Wanneer je wilt afvallen en daarbij ook sport, denk dan eens aan het drinken van warm water. Dit kan je namelijk enorm helpen bij een gezonde stofwisseling. Het drinken van warm water zorgt voor het afbreken van je eigen lichaamsvetten. Doordat dit gebeurt, zul je merken dat je vee minder snel een hongergevoel krijgt. Nog een goede tip, drink in de ochtend een glas met heet water en voeg hieraan een beetje citroensap toe.

Tegen verkoudheid

Of het nu herfst, winter, lente of zomer is, je kunt altijd een verkoudheid op lopen. Wanneer je verkouden bent horen daar natuurlijk de hoestbuien en de keelpijn bij. Wist je dat warm water zorgt voor vastzittend slijm? Het lost het namelijk op en zorgt ervoor dat het via je slokdarm en maag wordt weggespoeld. Je zult merken dat je keelpijn snel af neemt en zo kun je snel weer beginnen met sporten.

Detox

Er zijn meerdere mensen die hun lichaam eens goed willen, laten reinigen. Detox is daar een manier voor. Ook wanneer je kiest voor een detox, komt het drinken van warm water goed van pas. Wanneer je kiest om een glas warm water te drinken gaat lichaamstemperatuur namelijk omhoog. Je raadt het al, dan ga je zweten en op die manier gaan alle giftige stoffen uit je lichaam. Eigenlijk ondergaat je lichaam een reinigingsbeurt van binnenuit. Wil je nu echt goed een detox doen, voeg dan ook wat citroen toe aan je glas warm water.
Zoals je leest, is warm water ook goed voor je. En het kan ook erg lekker zijn! Naast citroen, kun je ook kiezen voor verse gember en munt.